La osteopatia és una medicina global, que vol restaurar la salut del pacient. El procés consisteix en tribar un bon diagnòstic, valorant i tenint en compte tot el ser i no només fixar-se amb les zones de dolor.

Per aconseguir el retorn de la salut del pacient s’utilitzen diverses tècniques osteopàtiques. el professional escollirà la tècnica segons el pacient.

La osteopatia és una medicina alternativa basada en el treball manual, aquesta aborda molts problemes, cosa que fa que hi hagi moltes tècniques amb molts noms diferents. Tot i que aquesta divisió no és real, però facilita l’explicació, la podem dividir en tres grans grups:

TÈCNIQUES ESTRUCTURALS

El seu abordatge manual engloba l’aparell múscul-esquelètic. Per exemple una contractura muscular deguda a un bloqueig vertebral, el cos necessitarà una manipulació vertebral.

TÈCNIQUES VISCERALS

Aquestes treballen sobre els òrgans interns fent que hi hagi un bon moviment entre ells. Per exemple una gastroenteritis pot acabar amb mals d’esquena, on no serà necessari el treball visceral.

TÈCNIQUES CRANEALS

L’objectiu és la alliberació del sistema de meninges crani sacre per aportar llibertat a tota la columna i bona fisiologia respecte al líquid cefalo-raquidi. Per exemple una fuetada cervical, trobem tot el sistema de meninges bloquejat com a eina de protecció del cos per evitar greus lesions. Sol donar vertígens, cefalees…

La majoria de vegades l’osteòpata barreja tècniques, perquè és el que li demana el cos del pacient i la situació que viu aquest.